2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΖΟΥ ΖΙΤΣΟΥ – WORLD JU JITSU FEDERATION

Μέσα σε μια πολύ ευχάριστη, φιλική και γιορτινή ατμόσφαιρα, έλαβε τέλος το διεθνές φεστιβάλ Ζου Ζίτσου του Ελληνικού δικτύου της παγκόσμιας ομοσπονδίας – World Ju Jitsu Federation, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου  το μεσημέρι.

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα με ένα εκπληκτικό μάθημα σπαθιού, τεχνοτροπίας Koden Enshin Ryu, από τον πρόεδρο της WJJF Giacommo Spartaco Bertoletti – 9 Νταν, ο οποίος εξέπληξε τους συμμετέχοντες με την «μόρφωση» του σχετικά με το σπαθί των Σαμουράι και το πνεύμα που το διακατέχει!

Στο σεμινάριο βοήθησαν όλοι οι ξένοι εκπαιδευτές που είχαν έρθει καλεσμένοι του αντιπροσώπου της Ελλάδας, Νεκτάριου Λυκιαρδόπουλου, ενώ συμμετείχαν 20 εκπαιδευτές του Ελληνικού δικτύου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη σχολή του αείμνηστου δασκάλου Γιώργου Ντούκα, στα Σεπόλια.

 

Το Σάββατο στο κεντρικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, στην αίθουσα Τζούντο, συμμετείχαν συνολικά 90 άτομα, ενώ για 3,5 ώρες γινόταν διδασκαλία σε 3 διαφορετικά τατάμι (αρχάριοι – μέσοι – προχωρημένοι) και κάθε 30 λεπτά γινόταν Rotation στους εκπαιδευτές. Συγκεκριμένα δίδαξαν

Giacomo S. Bertoletti – Vice President of WJJF, founder of WJJKO

Stefano Draghi – Italia – President WJJF

David Toney – Ireland – President WJJF

Alexandr Bryuzn – Russia Representative WJJF

Kamen Radev – Bulgaria Representative WJJF

Giancarlo Koliotassis – Italia

Κατερίνα Λουκοπούλου – Ελλάς (υπεύθυνη τμήματος Kobudo, της WJJF Hellas)

Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος – Αντιπρόσωπος Ελλάδος WJJF

Ο κάθε εκπαιδευτής έδειξε την δικιά του τεχνοτροπία και νοοτροπία αναδεικνύοντας και την κουλτούρα της χώρας που πρέσβευε, μέσα σε μια πανδαισία τεχνικών και τακτικών Ζου Ζίτσου, κλέβοντας όμως την παράσταση ο 77χρονος Shike G.S.Bertoletti, όπου εξέπληξε όλους με την ζωτικότητα του (μέχρι και το ζέσταμα αυτός το έκανε), το χιούμορ του και τις τεράστιες γνώσεις του στις μαχητικές τέχνες, αλλά και την εμπειρία που κουβαλάει από τα άπειρα σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά έχει έναν μοναδικό τρόπο να τα μεταφέρει μέσα στο τατάμι, παραμένοντας απλός και προσιτός αλλά εκπέμποντας και όλο του το μεγαλείο. Δάσκαλοι με τεράστια εμπειρία από την Ελληνική κοινότητα των Μαχητικών Τεχνών είπαν συγκεκριμένα ότι τόσο μεγάλος Master, δεν έχει ξαναέρθει στην Ελλάδα!

Η αυλαία των σεμιναρίων έπεσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στον ίδιο χώρο (ΣΕΦ), όπου πραγματοποιήθηκε το 2ο μέρος με το 2ωρο σεμινάριο, δείχνοντας όλοι οι εκπαιδευτές ακόμα πιο προχωρημένες τεχνικές, καθώς διεπίστωσαν ότι το επίπεδο των μαθητών, ήταν πολύ καλό!

Ακολούθησε επίδειξη Kobudo, από το Ελληνικό δίκτυο, που είχε οργανώσει η Hanshi Κατερίνα Λουκοπούλου και στη συνέχεια προαγωγή έγχρωμων και Μαύρων Ζωνών 1ο και 2ο Νταν, ενώ τιμητικά έλαβαν το 3ο Νταν οι συνεργάτες εκπαιδευτές του δικτύου η κα Λουκοπούλου Κατερίνα (υπεύθυνη Kobudo, στο Ελληνικό δίκτυο της WJJF) και καθηγητής Ζαγγελίδης Γεώργιος (επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού δικτύου WJJF). Ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για την WJJF, Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος προβιβάστηκε στο βαθμό του 5ου Νταν.

Όλα τα διπλώματα της World Ju Jitsu Federation, είναι αναγνωρισμένα από:

TAFISA – sports for all (recognized by International Olympic Committee)

World Ju Jitsu Confederation (recognized by Tafisa)

International Budo Federation / Kuniba Kai

Japan Budo International (Osaka – Japan)

Δώρα ανταλλάχθηκαν, αναμνηστικά και τιμήθηκαν όλοι οι εκπαιδευτές των σεμιναρίων από τον αντιπρόσωπο και διοργανωτή, Νεκτάριο Λυκιαρδόπουλο.

Με την παρουσία του τίμησε τα σεμινάρια και ένας ακόμα καλεσμένος, ο πρόεδρος της World Ju Jitsu Confederation, από την Σουηδία Dr. Paul Hoglund, με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν και αρκετά meeting, τόσο με τον πρόεδρο της WJJF GS Bertolettiκαι τον αντιπρόσωπο της WJJF Hellas, όσο και με άλλες προσωπικότητες της Ελληνικής κοινότητας Μαχητικών Τεχνών.

 

Τις 4 ημέρες που παρευρέθηκαν στην Ελλάδα οι καλεσμένοι της WJJF από το εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη, στον λόφο του Φιλοπάππου και να δοκιμάσουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 2 δείπνα με όλους τους εκπαιδευτές και από το ελληνικό δίκτυο.

Ο Έλληνας αντιπρόσωπος σε συναντήσεις που είχε με τα διοικητικά μέλη της WJJF, μεταξύ άλλων συζητήσαν και το αίτημα του, σχετικά με την ίδρυση της Βαλκανικής Ένωσης της World Ju Jitsu Federation καθώς και το 1ο Βαλκανικό Συνέδριο, τα οποία έγιναν δεκτά και συμφώνησαν να γίνουν προς το τέλος του 2018, στην Θεσσαλονίκη!

Τα σεμινάρια κρίθηκαν πολύ επιτυχημένα, σύμφωνα με κοινή ομολογία τόσο των Ξένων καλεσμένων, οι οποίοι εξέφρασαν εγγράφως τον ενθουσιασμό τους για την τέλεια διοργάνωση, όσο και από τους Έλληνες εκπαιδευτές που συμμετείχαν στα σεμινάρια.

Το γεγονός έλαβε συνεδριακό χαρακτήρα  καθώς αποφασίστηκαν πολλά θέματα που αφορούν το Ζου Ζίτσου, αλλά και άλλες μαχητικές τέχνες στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο διοργανωτής και Έλληνας εκπρόσωπος της WJJF, θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στο φεστιβάλ, συνολικά 100 άτομα, ιδιαίτερα τους εκπαιδευτές του δικτύου που έδειξαν το πόσο μεγάλα βήματα προόδου έχουμε κάνει τα τελευταία 4 χρόνια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη του δικτύου από την Β. Ελλάδα που έδωσαν δυναμικό παρόν με 15 εκπαιδευτές και μαθητές, με υπεύθυνο τον Αλέξανδρο Δούμα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το Ελληνικό δίκτυο Ζου Ζίτσου της WJJF, είναι ο μόνος φορέας που συνενώνει εκπαιδευτές και ασκούμενους από τόσο πολλές διαφορετικές μαχητικές τέχνες, δείχνοντας την δυναμική που έχει, τόσο το δίκτυο όσο και το Ζου Ζίτσου, σαν αυτοάμυνα και σαν ολοκληρωμένη μαχητική τέχνη, με συγκεκριμένο syllabus!

Πολλά σπουδαία γεγονότα έρχονται από το Ελληνικό δίκτυο παραδοσιακού Ζου Ζίτσου, καθώς και την νέοιδρυθήσα από τα μέλη της, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτών Μαχητικών Ικανοτήτων «Γιάννης Βασιλειάδης».

 

Με τιμή

WJJF – HELLAS